ГоловнаСвіт

Жителя Узбекистану засудили до 5 років в'язниці за продаж співвітчизників до Росії

Проданим у рабство узбекам вдалося повернутися на батьківщину.

Жителя Узбекистану засудили до 5 років в'язниці за продаж співвітчизників до Росії
Фото: globalist.org.ua

Суд в Узбекистані ухвалив обвинувальний вирок щодо громадянина республіки, визнавши його винним в організації торгівлі людьми в Росії.

Як повідомили "Интерфаксу" в прес-службі Верховного суду Узбекистану, Нодіра Косимова засуджено до п'яти років позбавлення волі за статтею 135 Кримінального кодексу (торгівля людьми).

Під час судового розслідування встановлено, що уродженець Наманганської області Косимов в 2014 році організував виїзд чотирьох співвітчизників до Росії, пообіцявши їм високооплачувану роботу. Однак після приїзду він забрав їхні паспорти і передав потерпілих для нелегальної роботи на лісопильні в одній областей РФ. Людям довелося працювати без оплати праці, оскільки винагороду за їхню роботу забрав Косимов.

З великими труднощами громадянам республіки вдалося повернутися на батьківщину, де вони звернулися із заявою до правоохоронних органів.

За даними узбецької сторони, в 2013 році в республіці було зареєстровано 1392 жертви торгівлі людьми (на 7,4% більше порівняно з 2012 роком), з них 1267 було вивезено за межі країни. У тому числі 944 чоловік зазнавали експлуатації як робоча сила, 370 - з сексуальною метою, 27 випадків були пов'язані з продажем дітей. Дані за 2014 рік до теперішнього моменту не оприлюднені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram