ГоловнаСвіт

На релігійному фестивалі в Непалі скасували найбільше в світі жертвопринесення

Зоозахисним організаціям вдалося врятувати мільйони тварин.

На релігійному фестивалі в Непалі скасували найбільше в світі жертвопринесення
Жертвоприношение животных на фестивале в Непале
Фото: EPA/UPG

Фонд індуїстського храму на честь богині влади Гадхімаї погодився скасувати найбільше в світі жертвопринесення тварин на фестивалі у Непалі, який відбувається раз на п'ять років.

"Після 265 років варварської традиції жертвопринесення нарешті скасовані з метою врятування життя мільйонів тварин. Рішення було прийнято Фондом храму Гадхімаї після напружених переговорів із зоозахисними організаціями Непалу та Індії", - повідомляє "Интерфакс" з посиланням на російський центр захисту прав тварин "ВІТА".

У 2009 році на фестивалі Гадхімаї було обезголовлено понад півмільйона буйволів, козлів, курей та інших тварин. У 2014 році кількість тварин зменшилася на 70% завдяки втручанню Верховного суду Індії, який заборонив транспортування тварин з країни в Непал.

Витоки фестивалю беруть початок 265 років тому. За легендою, вивільнений з в'язниці богинею влади Гадхімаї засновник храму на її честь Бхагван Чоудхарі побачив сон, де богиня вимагала людської жертви, обіцяючи процвітання і могутність. Але Чоудхарі приніс у жертву тварину. Відтоді жертвопринесення повторювалося кожні п'ять років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram