ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії створили Повітряно-космічні сили

Під єдиним керівництвом об'єднали авіацію, війська ППО і ПРО, космічні сили і засоби збройних сил.

У Росії створили Повітряно-космічні сили
Шойгу

У Росії з 1 серпня 2015 року почав виконувати завдання новий вид Збройних сил - Повітряно-космічні сили.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на міністра оборони РФ Сергія Шойгу

"Формування ПКС шляхом з'єднання Військово-повітряних сил і Військ повітряно-космічної оборони є оптимальним варіантом удосконалення системи повітряно-космічної оборони країни", - заявив Шойгу.

Під єдиним керівництвом тепер об'єднано авіацію, війська протиповітряної та протиракетної оборони, космічні сили і засоби збройних сил.

"Це дозволяє передусім зосередити в одних руках усю відповідальність за формування військово-технічної політики розвитку військ, що вирішують завдання в повітряно-космічній сфері, по-друге, за рахунок більш тісної інтеграції підвищити ефективність їхнього застосування, по-третє, забезпечити поступальний розвиток системи повітряно-космічної оборони країни", - зазначив російський міністр оборони.

Головнокомандувачем Повітряно-космічних сил призначили генерала-полковника Віктора Бондарева. З липня 2011 року по травень 2012 року він був начальником Головного штабу ВПС, 6 травня 2012 року указом президента призначений на посаду головнокомандувача ВПС.

У грудні 2014-го джерело агентства розповідало, що створення ПКС займе кілька років. До складу підрозділу повинні увійти протиповітряна оборона й авіація, а також інформаційні й ударні сили та засоби. Джерело агентства розповідало, що новий вид військ має розвивати системи розвідки і попередження про повітряно-космічний напад, систему ураження і придушення сил і засобів повітряно-космічного нападу противника, єдину систему управління і систему всебічного забезпечення Повітряно-космічних сил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram