ГоловнаСвіт

Німецькі депутати задумалися про поїздку в Крим

Депутати Бундестагу від фракції партії "Ліві" пояснюють свою позицію відмінностями в поглядах на політику з іншими партіями.

Німецькі депутати задумалися про поїздку в Крим
Бундестаг
Фото: EPA/UPG

Депутати Бундестагу від фракції партії "Ліві" розглядають можливість відвідин анексованого Росією Криму.

Про це газеті "Известия" повідомив депутат від німецької партії Александр Ной (Alexander Neu).

"Я вважаю поїздку французьких парламентаріїв до Криму правильною справою. Як обрані народом, вони повинні були показати і розповісти офіційній владі Франції, політикам, а також спільноті про те, що там відбувається насправді", - заявив він.

Депутат зазначив, що Ліва партія Німеччини має відмінності в поглядах на політику з іншими партіями в Бундестазі, тому можливість відвідин півострова для неї більш прийнятна.

У середу, 29 липня, повідомляли, що делегати опозиційної італійської партії "Рух п'яти зірок" (M5S) оголосили про намір відвідати Крим у жовтні.

Крім того, повідомляли, що поїздку до Криму планують здійснити німецькі націоналісти з партії "Йоббік".

23 і 24 липня півострів відвідала делегація з десяти членів парламенту Франції. Вони провели зустрічі з місцевим керівництвом і поспілкувалися з жителями в Сімферополі, Ялті та Севастополі. У Парижі назвали візит депутатів порушенням міжнародного права. Зі свого боку українське МЗС заявило, що заборонить французьким депутатам в'їзд в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram