ГоловнаСвіт

На сході Туреччини підірвали поїзд, є постраждалі

Турецькі силовики шукають підозрюваних у мінуванні залізниці.

На сході Туреччини підірвали поїзд, є постраждалі
Архив

У провінції Ван на сході Туреччини на шляху прямування поїзда, що перевозив залізничних робітників, вибухнула міна.

Про це повідомляє Sabah.

Легкі поранення отримав машиніст, було пошкоджено состав і залізничне полотно. 17 іранських і троє турецьких робітників, які були в поїзді, не постраждали.

За інформацією видання, сили безпеки країни почали операцію з пошуку підозрюваних.

Цей інцидент на залізничних коліях став третім в Туреччині за минулі кілька діб, зазначає ТАСС. 30 липня в провінції Карс бійці забороненої в Туреччині "Робітничої партії Курдистану" (РПК) підірвали бомбу на шляху проходження вантажного поїзда. У результаті було пошкоджено состав. Коли робітники вийшли його ремонтувати, їх обстріляли бойовики. В результаті один з робітників загинув.

У ніч на 29 липня вибухову речовину було приведено в дію в провінції Бінгель на шляху проходження пасажирського поїзда Анкара - Тегеран. В результаті ніхто не постраждав. Після невеликого ремонту поїзд продовжив рух.

Відносини між РПК і Туреччиною різко погіршилися після теракту в місті Суруч 20 липня, в результаті якого загинули 32 людини, переважно курди. Радикали звинуватили в події турецьку владу і почали влаштовувати напади на поліцейських. З 25 липня ВПС Туреччини сталі завдавати удари по позиціях РПК на півночі Іраку. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 28 липня заявив, що продовження мирних переговорів з курдськими радикалами неможливе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram