ГоловнаСвіт

Венесуельській опозиції пророкують перемогу на парламентських виборах

Опозиція Венесуели йде на парламентські вибори єдиним фронтом з 29 партій

Венесуельській опозиції пророкують перемогу на парламентських виборах
Хесус Торреальба
Фото: EPA/UPG

Спостерігачі передбачають, що опозиція Венесеули вперше за останні 16 років виявиться фаворитом на парламентських виборах.

Про це повідомляє euronews.

Крім того, у перемозі на виборах впевнений і лідер венесуельської опозиції Хесус Торреальба (Jesus Torrealba), який заявив своїм прихильникам, що після парламентських виборів президенту Національної асамблеї (парламенту) Діосдадо Кабельо (Diosdado Cabello) доведеться покинути свій пост.

Опозиція, яка йде на майбутні вибори єдиним фронтом, сподівається на перемогу. Після довгих переговорів в коаліцію, що отримала назву "Круглий стіл демократичної єдності", увійшли 29 партій.

"Парламент залишиться без волосся", - заявив Торреальба, маючи на увазі главу парламенту Діосдадо Кабельйо. "Кабельйо" в перекладі з іспанської означає "волосся". "Чому? Тому що таке рішення ухвалить народ, який хоче змін і єдності опозиції", - додав він.

Тим часом, владні соціалісти впевнені у своїй перемозі.

"Опозиція вирішила піти на вибори єдиною партією. Але це абсолютно нічого не означає, - заявив Кабельйо. - Ми знаємо, хто їм підкинув цю ідею - глави імперіалістичних країн, які не хочуть, щоб у Венесуелі був мир. Так, ви можете йти разом на вибори, але все одно, перемогу одержимо ми".

На тлі гострої економічної кризи соціалістам все складніше підтримувати свою популярність. Громадяни втомилися від дефіциту багатьох товарів і високого рівня злочинності. Парламентські вибори у Венесуелі відбудуться у грудні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram