ГоловнаСвіт

Влада Естонії попросила чиновників не спілкуватися з російськими журналістами

У прес-службі естонського уряду заявили, що російські ЗМІ "довільно монтують" інтерв'ю з держслужбовцями Естонії

Влада Естонії попросила чиновників не спілкуватися з російськими журналістами
Фото: myestonia.ru

Влада Естонії попросила співробітників держустанов не давати інтерв'ю та коментарів російським журналістам.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на естонську газету Eesti Paevaleht.

"Перед проханнями дати інтерв'ю, що приходять з Росії, треба в будь-якому разі запалювати червоне світло", - заявила виданню представник прес-служби уряду Естонії Хелін Вахер.

Вахер стверджує, що знає приклади, коли інтерв'ю з держслужбовцями Естонії "довільно змонтували". Вона закликала чиновників не допомагати "владі Росії у пропагандистській діяльності".

Прес-секретар міністерства оборони Естонії Андрес Санга у свою чергу заявив, що правила роботи з вільними ЗМІ незастосовні до російських журналістів. Він зазначив, що від спілкування з ними "часто розумніше взагалі відмовитися".

У травні 2015 стало відомо, що однією з цілей російськомовного телеканалу в Естонії, про створення якого оголосили у вересні минулого року, має стати протистояння пропаганді Росії.

11 березня верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що ЄС вже почав боротьбу з російською пропагандою. "Це - не питання створення антипропаганди, але, швидше, підтримки свободи ЗМІ, у тому числі в Росії", - зазначила вона.

У січні глави МЗС Естонії, Литви, Данії та Великобританії запропонували, щоб Євросоюз створив європейський телеканал, розрахований на російськомовних жителів спільноти. Ідею також підтримала Україна.

20 липня стало відомо, що Польща і Нідерланди створять у ЄС російськомовний телеканал для протидії російській пропаганді. МЗС Польщі закликав європейські країни приєднатися до цієї ініціативи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram