ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Кадиров розповів про замахи, що готувалися на нього

Глава Чечні заявив про затримання ватажка угруповання, причетного до замаху

Кадиров розповів про замахи, що готувалися на нього
Кадыров
Фото: Предоставлено автором

Глава Чечні Рамзан Кадиров розповів про підготовку замахів на його життя.

Про це повідомляє РИА Новости.

За його словами, останнім замах стався чотири місяці тому у грозненському мікрорайоні Чорноріччя. "Там такий майданчик був, який я щодня дивився - інвестиційний майданчик навколо Грозненского моря, там замінували", - розповів він.

Кадиров зазначив, що причетною до замаху виявилася група бойовиків, які підпорядковувалися бандватажку Хамзату Бітюкаєву.

"Бітюкаєв - він пацан ще, смішний, цікавий, зовсім молодий. Він пішов у ліс, йому дали завдання - піти в Грозний і вбити Кадирова. Він готувався підривати мене. Ми всіх їх знищили, він один залишився", - пояснив Кадиров.

Глава Чечні зазначив, що це не єдиний замах на нього, вчинений за останній час. Раніше його намагалися вбити "молоді пацани", які приїхали з Дагестану. Пізніше їх затримали. За словами Кадирова, замовники цього замаху - Бітюкаєви і Умарови.

У жовтні 2009 року у Грозному запобігли замаху на Кадирова: застрелили терориста, який спробував підірвати автомобіль поряд із місцем, де у Кадирова була призначена зустріч. У травні 2007 року у Москві виявили автомобіль з 20 кілограмами вибухівки, яка, за версією слідства, призначалася для замаху на Кадирова.

Хамзат Бітюкаєв був правою рукою покійного лідера забороненої в Росії терористичної організації "Імарат Кавказ" Доку Умарова. За даними СКР, він підготував смертника для організації вибуху у московському аеропорту Домодєдово у 2011 році, унаслідок якого загинули 37 людей і понад 170 отримали поранення. Також Бітюкаєва вважають одним із організаторів нападу на Грозний, що стався у грудні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram