ГоловнаСвіт

Ізраїль вирішив примусово годувати палестинських ув'язнених, які оголосили голодування

Медична асоціація Ізраїлю закликала лікарів не дотримуватися ухваленого закону

Ізраїль вирішив примусово годувати палестинських ув'язнених, які оголосили голодування
Фото: www.ria.ru

Кнесет Ізраїлю (парламент) ухвалив закон про примусове годування ув'язнених, які оголосили голодування, у разі якщо це загрожує їхньому життю.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Зі 120 парламентарів це рішення підтримали 46 осіб, проти - 40.

Тим часом, негативно до цього закону поставилися у Медичної асоціації Ізраїлю (Israel's Medical Association). За словами її представників, закон ухвалили з політичною метою, щоб запобігти насильству, викликаному смертю тих, хто голодує, а не для того, щоб зберегти здоров'я ув'язнених.

У Медичній асоціації закликають ізраїльських лікарів не дотримуватися ухваленого закону, зазначає Рейтер.

Довгий час Ізраїль був стурбований тим, що палестинські ув'язнені регулярно влаштовували голодування, які могли призвести до їхньої смерті. Вважалося, що їхня смерть може спровокувати протести палестинців на окупованих Ізраїлем територіях у Східному Єрусалимі і на Західному березі річки Йордан.

7 липня 2014 року Ізраїль почав у секторі Гази операцію "Незламна скеля". Її метою було припинення обстрілу єврейських поселень з боку підконтрольних ХАМАСу територій. У результаті військових дій, які тривали понад сім тижнів, загинули понад 2,2 тис. палестинців, у тому числі 1,4 тис. мирних жителів. З боку Ізраїлю жертвами стали 67 військових і шість цивільних. З 26 серпня 2014 року між Ізраїлем і Палестиною офіційно діє перемир'я.

Конфлікт між Палестиною та Ізраїлем триває з 1948 року. Сторони претендують на правоволодіння і суверенітет над однією і тією ж територією колишнього британського мандата Палестини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram