ГоловнаСвіт

Глава французького МЗС запросив президента Ірану в Париж

Париж сподівається налагодити комерційні зв'язки з Тегераном

Глава французького МЗС запросив президента Ірану в Париж
Лоран Фабиус

Глава МЗС Франції Лоран Фабіус під час свого офіційного візиту в Тегеран, за дорученням французького президента Франсуа Олланда, запросив президента Ірану Хасана Рухані відвідати Францію з візитом у листопаді.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Як зазначає агентство, цей робочий візит до Ірану став для міністра закордонних справ Франції першим після 12-річної перерви. У свою чергу, президент Ірану востаннє відвідував Францію у 1999 році.

В аеропорту Тегерана Фабіуса зустрічали протестувальники з плакатами, на яких було його заплямоване "кров'ю" фото і написи "Ми не пробачимо і не забудемо".

Франція сподівається налагодити бізнес в Ірані після скасування західних санкцій щодо Ісламської Республіки. Так, минулого тижня Фабіус заявив, що його жорстка позиція в переговорах з представниками Тегарана щодо іранської ядерної програми минулого місяця не стане на шляху комерційних можливостей для Франції.

США, Росія, КНР, Великобританія, Франція, Німеччина та Іран 14 липня досягли угоди з ядерної програми Тегерана. Згідно з домовленостями, Іран зобов'язується протягом п'яти років не збагачувати уран до рівня, що перевищує 3,67%, і перетворити профільний завод Фордо у технологічний центр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram