ГоловнаСвіт

Близько 2 тисяч мігрантів намагалися прорватися в тунель під Ла-Маншем

Це наймасовіша спроба вторгнення за останні півтора місяця.

Близько 2 тисяч мігрантів намагалися прорватися в тунель під Ла-Маншем
Евротоннель
Фото: EPA/UPG

Близько 2 тисяч мігрантів спробували прорватися з території Франції в тунель під Ла-Маншем для нелегального переїзду до Великобританії.

Про це інформувала компанія Eurotunnel, що здійснює залізничне сполучення під протокою, пише ТАСС.

"Близько 2 тисяч мігрантів спробували поникнути в розташований у Кале термінал тунелю під Ла-Маншем уночі в понеділок. Це наймасовіша спроба вторгнення за останні півтора місяця", - йдеться в повідомленні французької компанії, поширеному ВВС.

В околицях Кале зараз розбили табори близько 10000 мігрантів, які розраховують нелегально переїхати на Британські острови.

У вівторок вранці Eurotunnel виступив зі зверненням на адресу охочих скористатися послугами залізничної переправи через протоку, рухаючись одноденним маршрутом туди-назад, незалежно від того, є стартовою точкою поїздки Кале чи англійський Фолкстон. Компанія порадила французам і британцям відкласти поїздки, поки не вщухне криза з мігрантами.

Нагадаємо, раніше компанія Groupe Eurotunnel SE, яка забезпечує роботу тунелю під Ла-Маншем, зажадала від урядів Франції та Великобританії компенсацію за витрати на заходи безпеки, вжиті для захисту від мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram