ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Мінсільгосп Росії підготував проект "негайного знищення" європейських продуктів

У Москві не можуть вирішити, як утилізувати європейські м'ясні вироби

Мінсільгосп Росії підготував проект "негайного знищення" європейських продуктів
Российская граница
Фото: www.ntv.ru

Міністерство сільського господарства Росії підготувало проект "негайного знищення" заборонених до ввезення продуктів на російському кордоні.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на слова першого заступника міністра сільського господарства Євгена Громико.

"За вихідні Мінсільгосп і апарат уряду оперативно розробили проект постанови, який передбачає правила роботи з цими конфіскатами, забороненими вантажами, які зараз під виглядом транзиту через РФ потрапляють на наші прилавки. Потік значний", - сказав Громико.

У документі йдеться про порядок вилучення та негайного знищення продуктів, які потрапили під обмеження. Громико розповів, що у проекті йдеться про те, як утилізувати овочі, фрукти, сири і жири.

Невирішеним залишається тільки питання утилізації м'ясних виробів. За словами міністра, вони можуть завдати шкоди довкіллю.

24 липня президент РФ Володимир Путін погодився з пропозицією міністра сільського господарства Олександра Ткачова знищувати на кордоні європейські продукти, що ввозяться у Росію.

Нагадаємо, 7 серпня 2014 року Росія ввела заборону на поставки низки товарів з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії. Наприкінці червня 2015 року заборону на ввезення продуктів продовжили до 5 серпня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram