ГоловнаСвіт

Guardian: Кемерон має намір боротися з купівлею нерухомості у Британії за "брудні гроші"

Британський уряд планує створити загальний реєстр земель у власності у іноземних компаній

Guardian: Кемерон має намір боротися з купівлею нерухомості у Британії за "брудні гроші"
Кэмерон
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон має намір оголосити про заходи боротьби з іноземними корупціонерами, які купують елітну нерухомість у країні за "брудні гроші".

Про це пише The Guardian.

За даними видання, з промовою на цю тему Кемерон виступить сьогодні в рамках візиту до Сингапуру. Зокрема, невдоволення прем'єра викликає скуповування нерухомості, переважно в Лондоні, "людьми з-за кордону через анонімні підставні компанії на відмиті або награбовані кошти".

Кемерон збирається заявити, що "Сполучене королівство не повинно бути безпечним притулком для корупційних доходів з усього світу". Для боротьби з цим уряд пропонує вже восени створити загальний реєстр земель у власності в іноземних компаній, в який вноситимуться різні дані про власників. Також уряд має намір обговорити проект змін до реєстру нерухомості, які дозволять відстежувати іноземні підприємства, що мають державні контракти.

Пропозиції Кемерона надійдуть після березневої доповіді Transparency International про використання підставних фірм для купівлі елітної нерухомості (10% усіх будинків у Вестмінстері в центрі Лондона належать офшорним компаніям) і фільму Channel 4 "Із Росії з готівкою", герої якого намагалися укласти з ріелторами угоди про таємний продаж будинків за гроші корупційного походження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram