ГоловнаСвіт

Росія пригрозила заборонити імпорт голландських тюльпанів

Напередодні засідання Радбезу ООН з приводу трибуналу РФ вдалася до випробуваних методів.

Росія пригрозила заборонити імпорт голландських тюльпанів
Фото: www.paws.su

Россільгоспнагляд заявив, що голландські квіти заражені карантинними організмами, і пригрозив заборонити їхній імпорт.

Як сказано в повідомленні відомства, усю голландську квіткову продукцію постачають у Росію через інші країни Євросоюзу: Чехію, Словаччину, Болгарію, Латвію, Литву, Угорщину та Польщу. Кожна партія продукції супроводжується фітосанітарними сертифікатами цих країн, що засвідчують повну відповідність продукції нормам і вимогам законодавства Росії і Євразійського економічного союзу. Це сталося після того, як з 1 січня 2007 року Міністерство сільського господарства, природи та якості продовольства Нідерландів припинило видачу фітосанітарних сертифікатів на зрізані квіти.

Россільгоспнагляд заявляє, що за останні три місяці почастішали випадки виявлення імпортних квітів, заражених карантинними для Росії об'єктами.

"Щоб уникнути введення тимчасових обмежень на ввезення зрізаних квітів із території країн Євросоюзу, Россільгоспнагляд вважає, що необхідно провести негайні технічні консультації з компетентними структурами Євросоюзу про наявну проблему. До їхнього завершення Россільгоспнагляд запропонував національним організаціям з карантину та захисту рослин країн Євросоюзу повністю призупинити фітосанітарну сертифікацію голландських зрізаних квітів для постачання в Росію", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 29 липня відбудеться голосування в Раді Безпеки ООН за проект резолюції про створення трибуналу з приводу авіакатастрофи "Боїнга". Ініціаторами голосування стали зокрема Нідерланди. Росія заявила, що застосує право вето.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram