ГоловнаСвіт

Активісти відновили акцію протесту в Єревані

Вірмени нагадали свої основні вимоги.

Громадянська ініціатива «Вставай, Вірменіє!» в понеділок на головній площі Єревана провела акції, метою яких було почати 72-годинну сидячу акцію протесту.

Поліція попередила кілька десятків учасників акції, що не допустить їх до центру площі, повідомляє Радіо Азатюн.

"Один з лідерів ініціативи Давид Санасарян заявив, що кількість учасників акції протесту не перевищить 90 осіб, а отже, відповідно до закону «Про свободу зібрань», повідомляти про таку акцію не потрібно. Він знову озвучив три основні вимоги, які протестувальники висунуть владі: скасувати рішення про підвищення тарифів на електроенергію, переглянути тариф у бік його зниження, покарати поліцейських, винних у застосуванні сили до демонстрантів на світанку 23 червня на проспекті Баграмяна і площі Свободи в Єревані", - йдеться в повідомленні.

Також Санасарян заявив, що з 27 червня, коли влада оголосила, що в компанії «Електричні мережі Вірменії» буде проведено аудит, на час якого уряд візьме на себе тягар підвищення тарифів на електроенергію, а також обіцяла повідомити про джерела субсидування підвищення плати за електроенергію, минув уже місяць, але нічого конкретного поки що не відомо.

Під час акції протесту її учасники закликали перехожих і водіїв приєднатися до них і сказати «ні» підвищенню тарифів на електроенергію.

Нагадаємо, протести в Єревані почалися в середині червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram