ГоловнаСвіт

У Ємені після початку 5-денного перемир'я тривають бої

Єменські повстанці відкинули пропозицію Ер-Ріяда про тимчасовий режим припинення вогню

У Ємені після початку 5-денного перемир'я тривають бої
Вооруженные повстацы-хуситы в Йемене (архив)
Фото: EPA/UPG

У Ємені у ніч на понеділок почалося 5-денне гуманітарне перемир'я, проте шиїтські повстанці-хоусити далі ведуть бої з силами аравійської коаліції на чолі з Ер-Ріядом.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Про призупинення збройної операції сил аравійської коаліції на чолі з Ер-Ріядом, спрямованої на підтримку прихильників президента Абда Раббо Мансура Хаді в боротьбі з шиїтськими повстанцями, оголосили в суботу. Проте лідер хоуситів Абдель Малік Аль-Хоусі відмовився дотримуватися перемир'я, заявивши, що боротьба проти "окупантів" триватиме до їхнього вигнання з Ємену.

Крім того, представник хоуситів заявив, що повстанці не отримували офіційного повідомлення про тимчасове перемир'я з боку ООН.

Незабаром після початку перемир'я заколотники обстріляли з танкових гармат одне з сіл на півдні країни, стрілянина між хоуситами і проурядовими силами відбулася і в Адені.

Режим припинення вогню у Ємені оголошувався вже двічі, але в обох випадках сторони його не дотримувалися, звинувачуючи один одного в порушеннях.

За даними ООН, жертвами конфлікту у Ємені за чотири місяці стали близько 3,5 тис. осіб, у тому числі 365 дітей. Понад 20 млн осіб, а це 80% населення, потребують гуманітарної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram