ГоловнаСвіт

Бойовики підірвали готель у столиці Сомалі: 13 жертв

Сомалійські ісламісти відповіли на наступ африканських військ на їхні позиції

Щонайменше 13 людей загинули унаслідок теракту у столиці Сомалі Могадішо, що стався в неділю, 26 липня.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Замінований автомобіль вибухнув біля готелю Jazeera ("Джазіра"), де часто зупиняються високопоставлені сомалійські чиновники, іноземні дипломати та журналісти.

За даними медичних служб Могадішо, загинули 13 людей, ще 21 людина отримала поранення, деякі з них - серйозні.

МЗС КНР заявило про загибель свого громадянина, який працював в охороні посольства Китаю в Сомалі, яке знаходилося в приміщенні готелю. Ще троє громадян КНР отримали незначні поранення.

Відповідальність за теракт взяло на себе терористичне угруповання "Аш-Шабаб". Згідно із заявою бойовиків, цей вибух - відповідь на дії військовослужбовців Сомалі і країн Африканського союзу. Зараз ці війська ведуть активний наступ на позиції "Аш-Шабаб" на півдні країни.

"Аш-Шабаб" ("Молодіжний рух моджахедів") - радикальне ісламістське угруповання, що діє в Сомалі і за її межами. Воно ставить за мету створення суспільства, що живе за законами шаріату, і використовує для вербування радіо та Інтернет. Діяльність "Аш-Шабаб" визнана екстремістською і заборонена на території кількох країн.

Африканський союз - міжнародна міжурядова організація, що об'єднує 54 держави континенту. Вона підтримує Могадішо в боротьбі з "Аш-Шабаб". Сили Африканського союзу охороняють стратегічні об'єкти в Сомалі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram