ГоловнаСвіт

У Британії військові почнуть патрулювати вулиці міст

Військові перебуватимуть разом із поліцейськими у великих британських містах

У Британії військові почнуть патрулювати вулиці міст
Британские военные
Фото: EPA/UPG

Уряд Великобританії планує розмістити на вулицях Сполученого Королівства понад п'ять тисяч солдатів для запобігання терористичним атакам.

Як повідомляє The Daily Telegraph, секретна операція отримала назву Operation Temperer.

Військові перебуватимуть разом із поліцейськими у великих британських містах на випадок, якщо бойовики "Ісламської держави" або інших екстремістських угруповань спробують здійснити теракти.

Після нападу, влаштованого ісламістами у Франції у січні 2015 року, у Британії підвищили рівень терористичної загрози з серйозної до критичної. Як зазначає The Daily Mail, причиною цього стало те, що сотні британців повертаються на батьківщину із Сирії, де вони воювали на боці бойовиків ІД.

29 червня британський прем'єр Девід Кемерон пообіцяв, що "Британія реагуватиме на загрозу з боку ІД, застосовуючи весь спектр доступних заходів, в тому числі удари з повітря". Він також назвав "Ісламську державу" "екзистенційною загрозою" для західної цивілізації.

7 січня цього року брати Куаші напали на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo у Парижі і розстріляли 12 осіб. Ісламістів ліквідували під час спецоперації через два дні.

9 січня терорист Амеді Кулібалі взяв у заручники понад 20 осіб у кошерному магазині у передмісті Парижа і вбив чотирьох із них. Екстреміст вимагав від влади припинити переслідування братів Куаші. 8 січня він застрелив співробітницю поліції в передмісті французької столиці. Унаслідок штурму магазину нападника вбили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram