ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовик ІД виклав у мережу фото з відпочинку на Чорному морі

До своєї відпустки терорист публікував фото на тлі убитих сирійських військовослужбовців.

Бойовик ІД виклав у мережу фото з відпочинку на Чорному морі
Боевики ИГ (архив)
Фото: EPA/UPG

Бойовик терористичної організації "Ісламська держава" (ІД) опублікував на своїй сторінці у Facebook фотографії з пляжного відпочинку в Туреччині.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Пасаліасі Ісде, чиї знімки на тлі убитих сирійських військовослужбовців вже з'являлися в мережі, виклав два фото: в повний зріст у плавках на чорноморському пляжі і "селфі" на тлі курорту.

Як пише видання, Ісде побував в улюблених відпускниками містах Амасра і Бартин. Він робив чекіни в курортних готелях, використовуючи свій профіль у Facebook.

Першим аккаунт терориста борець на стороні курдів у Сирії та Іраку громадянин Великобританії Мейсер Гіффорд, що проміняв роботу в лондонському Сіті (діловий район) на боротьбу з ІД.

До відпустки бойовик публікував у соцмережі фотографії на тлі сирійських міст, контрольованих ІД. Підписи до знімків, як і їх зміст, мали яскраво виражений екстремістський характер (зокрема, Ісде закликав підписників обезглавлювати вихідців з країн Заходу). Після того як зображення привернули увагу спочатку юзерів, а потім і турецьких властей, терорист видалив свою сторінку.

The Daily Mail не уточнює національності Ісде, відзначаючи лише його європейську зовнішність.

Угруповання "Ісламська держава", що має зв'язки з "Аль-Каїдою", набрало найбільшої сили під час дій на території Сирії, де ІД воювала проти урядових сил і набула "слави" однієї з найжорстокіших. У червні 2014 року угруповання різко активізувало свою діяльність в Іраку. Скориставшись невдоволенням іракських сунітів політикою Багдада, ІД розгорнула масований наступ на північні і північно-західні провінції Іраку і захопила великі території, де оголосила про створення так званого ісламського халіфату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram