ГоловнаСвіт

У Туреччині затримано понад 250 імовірних терористів

Курди звинуватили Ердогана у пособництві "Ісламській державі".

У Туреччині затримано понад 250 імовірних терористів
Архив

Унаслідок антитерористичної операції у Туреччині затримали понад 250 осіб.

Про це повідомляє Hürriyet.

За словами прем'єр-міністра країни Ахмета Давутоглу, рейди, у яких брали участь тисячі турецьких поліцейських, проводилися у 13 провінціях країни, де могли переховуватися імовірні члени терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) і повстанці з "Робочої партії Курдистану" (РПК).

"Зараз Туреччина, як і завжди, має намір рішуче боротися з бойовиками ІД, РПК та іншими міжнародними терористичними організаціями. Всі ці заходи вживаються для забезпечення безпеки нашої держави", - заявив прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу.

Жінка з Революційної народної визвольної партії (Revolutionary People's Liberation Party-Front), яка намагалася завадити поліції потрапити в один із будинків Стамбула, щоб здійснити арешти, була вбита.

За даними видання, у Стамбулі затримали 90 осіб, серед них було 30 іноземців.

Нагадаємо, 20 липня у культурному центрі у турецькому місті Суруч стався вибух. у результаті загинули 32 людини, понад сто отримали поранення. Вибуховий пристрій привів у дію смертник перед міським культурним центром. Жертвами стали переважно члени молодіжної організації турецьких курдів, які готувалися вирушити в Кобані для допомоги у боротьбі з бойовиками ІД.

За даними слідства, теракт влаштував 20-річний студент Шейх Абдуррахман Алагез. На місці вибуху також виявлено останки жінки, яка могла бути причетною до організації атаки.

Після того як стало відомо про терористичний акт у Суручі, сотні курдів вийшли на площу Таксим у Стамбулі, скандуючи "Ердоган - спільник убивць". Демонстранти заявили, що, незважаючи на офіційну участь Анкари в антитерористичній коаліції проти ІД, президент Туреччини Таїп Ердоган і владна партія "підтримують і культивують це екстремістське угруповання, нацьковуючи його на курдів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram