ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У "Роснафті" передбачили дефіцит бензину в Росії через рік

Заступник голови "Роснафти" висловив невдоволення податковою політикою Мінфіну РФ

У "Роснафті" передбачили дефіцит бензину в Росії через рік
Фото: www.gazeta.ru

Податкова політика міністерства фінансів Росії призведе до дефіциту палива у країні через рік-півтора.

Про це заявив віце-президент "Роснафти" Михайло Леонтьєв в інтерв'ю радіостанції "Говорит Москва".

"Ми багато разів говорили, що податковий маневр, розроблений абсолютно за іншої кон'юнктури і для інших завдань, працює у зворотний бік за нинішнього рівня цін. Ми це отримаємо неминуче, тому що є велика інерція, пов'язана з капітальними вкладеннями в переробку - модернізацію заводів і так далі. Зараз ми не бачимо великих масштабів скорочення переробки, але вся логіка, вся модель економічної поведінки, що диктується податковим маневром, полягає в тому, щоб мінімізувати переробку і максимізувати експорт", - сказав Леонтьєв. На його думку, це і призведе до браку палива найближчим часом.

Леонтьєв також зазначив, що компанії вже почали скорочувати переробку нафти. Зокрема, за його словами, "Башнафта" скоротила переробку на 18%. "Роснафта" не може так вчинити через інший рівень відповідальності, додав віце-президент.

За місяць ціни виробників бензину зросли на 10,5%, повідомив Росстат 22 липня. Сильніше за інших подорожчав дешевий бензин А-76 і АІ-80, вартість якого у виробників зросла на 16,7%. Від початку року бензин подорожчав у середньому на 21,8%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram