>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

УЄФА оштрафував "Барселону" за демонстрацію фанатами сепаратистської символіки

Вболівальники показували плакати, що закликають до незалежності Барселони від Іспанії.

УЄФА оштрафував "Барселону" за демонстрацію фанатами сепаратистської символіки
ФК "Барселона"
Фото: EPA/UPG

Іспанський ФК "Барселона" заплатить штраф у розмірі €30 тис. за підсумками фінального матчу футбольної Ліги чемпіонів проти туринського "Ювентуса".

Про це повідомляє офіційний сайт УЕФА.

Каталонці покарані за порушення пункту дисциплінарного регламенту, який передбачає санкції за використання жестів, слів та інших способів передачі повідомлень політичного, ідеологічного, релігійного, образливого характеру, які є забороненими на спортивних заходах.

Зокрема, уболівальникам клубу інкримінується демонстрація прапорів Каталонії, а також банерів із закликом до незалежності регіону від Іспанії.

6 червня "Барселона" на Олімпійському стадіоні в Берліні з рахунком 3:1 обіграла туринський "Ювентус" і п'ятий раз в історії стала переможцем турніру.

Згідно із червневим опитуванням громадської думки, 50% жителів Каталонії виступають проти виходу автономної області зі складу Іспанії, 42% підтримують сецесію.

Іспанський уряд протистояв усім спробам каталонських лідерів провести референдум про незалежність. На цей регіон припадає п'ята частина ВВП країни (в 2013 році валовий внутрішній продукт Каталонії дорівнював €203 млрд).

Каталонія є автономною спільнотою у складі унітарної держави Іспанія. У регіону є власне цивільне законодавство, своя поліція. Каталонська мова там має статус офіційної, каталонців визнано окремою нацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram