ГоловнаСвіт

Стрілянина в кінотеатрі у Луїзіані: 3 загиблих, 9 поранених (оновлено)

Мотиви злочинця поки що не відомі

Унаслідок стрілянини у кінотеатрі Grand 16 Theatre у місті Лафаєт в американському штаті Луїзіана загинули три людини, поранено дев'ятьох.

Про це повідомляє ABC.

Стрілець вбив двох людей і поранив дев'ятьох, після чого наклав на себе руки.

За свідченнями очевидців, стрілянина почалася приблизно через 20 хвилин після початку сеансу фільму "Дівчина без комплексів".

Стрільцем виявився 58-річний чоловік. Поліції вдалося ідентифікувати зловмисника, проте його ім'я тримається в секреті. Його мотиви поки не відомі. На момент інциденту в кінотеатрі перебувало близько 100 осіб.

Оновлено. Як повідомляє агентство Рейтер, поліція з'ясувала, що у стрільця було кримінальне минуле.

Кажучи про мотиви злочинця, начальник поліції Лафайєта Джим Крафт заявив: "Чоловік помер. Ми можемо ніколи про них не довідатися".

"Моє серце розбите, а всі мої думки і молитви з усіма в Луїзіані", - написала у "Твіттері" актриса Емі Шумер (Amy Schumer), яка виконала головну роль у фільмі.

Республіканський губернатор Луїзіани Бобі Джиндал, який вирушив у Лафаєт, сказав, що такі "безглузді акти насильства" водночас злять людей і змушують їх сумувати, зазначає euronews.

У липні 2012 року у штаті Колорадо стався аналогічний інцидент. Тоді Джеймс Холмс зайшов у кінотеатр міста Аврора, де починалася прем'єра фільму "Темний лицар: Відродження легенди". Він кинув у зал гранату зі сльозогінним газом і відкрив безладну стрілянину по людях. У результаті було вбито 12 людей, ще 58 отримали поранення.

Злочинця відразу затримали. Під час судового процесу він безуспішно намагався довести неосудність, присяжні 17 липня 2015 року визнали його винним. Тепер вони мають вирішити, чи призначати злочинцеві, відомому як "колорадський стрілець", смертну кару.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram