ГоловнаСвіт

Трамп пригрозив балотуватися в президенти як незалежний кандидат

Національний комітет Республіканської партії розкритикував Трампа за висміювання Джона Маккейна

Трамп пригрозив балотуватися в президенти як незалежний кандидат
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Потенційний кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп не виключає можливості балотуватися як безпартійний. За його словами, шанси на це збільшаться, якщо Національний комітет республіканців буде несправедливим до нього.

Про це він заявив в інтерв'ю The Hill.

"Національний комітет Республіканської партії не надає мені підтримку. Він допомагав мені, коли я робив пожертвування. Я завжди був їхнім (керівників цього органу - ред.) фаворитом", - визнав Трамп. Політик заявив, що багато людей хочуть, щоб він висувався в президенти, навіть якщо програє праймеріз.

Трамп припустив, що партійна еліта недолюблює його через те, що він не належить до класу професійних політиків. "Я хочу робити те, що потрібно для держави, а не те, чого вимагають групи спеціальних інтересів, які дають гроші", - сказав він.

Національний комітет

Республіканської партії 18 липня відчитав Трампа за те, що він висміяв сенатора Джона Маккейна, який провів шість років у в'єтнамському полоні. Мультимільярдер того дня заявив: "Він був героєм війни тому, що його взяли в полон. Я люблю тих, хто туди не потрапляв". Згодом Трамп не приніс вибачень сенатору, але все-таки став називати його героєм війни.

Під час передвиборної кампанії Трамп не раз опинявся у центрі скандалу. Так, 16 червня, оголошуючи про намір балотуватися на пост президента США у 2016 році, мільярдер назвав деяких мексиканських іммігрантів злочинцями і насильниками. Його слова спричинили неоднозначну реакцію. Від участі у конкурсі краси "Міс всесвіт", правами на який володіє Трамп, відмовилися Мексика і Панама.

Національний комітет Республіканської партії - керівний партійний орган. У його завдання входить організація збору пожертвувань, розробка політичної платформи і проведення Національного конвенту.

Вибори в США відбудуться 8 листопада 2016 року. У липні Демократична і Республіканська партії проведуть Національний Конвент, на яких оберуть партійні кандидати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram