ГоловнаСвіт

У КНДР початок робочого дня перенесли на п'яту ранку

Пхеньян сподівався підвищити продуктивність праці, але не врахував кілька обставин

У КНДР початок робочого дня перенесли на п'яту ранку
Жители КНДР (архив)
Фото: EPA/UPG

Влада Північної Кореї ухвалила рішення перенести початок робочого дня на 5:00 ранку через спекотну погоду.

Про це повідомляє Daily NK.

Як пише видання, новий захід торкнувся державних установ, заводів і шкіл. Співробітникам наказали починати роботу о 5:00 (замість 8:00, як було раніше) і закінчувати о 13:00.

Daily NK зазначає, що новий розклад вже став причиною численних запізнень. Крім того, такий графік виявився не зручним для жителів, оскільки держустанови закриваються дуже рано. Джерело видання розповіло, що влада сподівалася на підвищення продуктивності праці і не передбачила зазначені вище труднощі.

Ранні робочі години в літній період вперше вводилися за наказом колишнього лідера КНДР Кім Чен Іра. У багатьох будівлях у Пхеньяні є кондиціонери, але літні посухи обмежують роботу гідроелектростанцій і унеможливлюють включення кліматичної техніки.

На момент написання новини погода у Пхеньяні становила 26 градусів Цельсія. Прогноз на тиждень з 27 липня по 1 серпня теж не передбачає підвищення температури повітря більш ніж до позначки у 30 градусів Цельсія. Середня температура повітря у північнокорейській столиці у липні і серпні становить 29 градусів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram