ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Роскомнагляд пригрозив блокуванням YouTube

Користувачі виклали на відеохостинг захищені авторським правом російські серіали

Роскомнагляд пригрозив блокуванням YouTube
Фото: newsfiber.com

Доступ до відеохостингу YouTube можуть обмежити у Росії через нелегальне розміщення серіалів "Фізрук" і "Чорнобиль" на його сайті.

Про це повідомляє прес-служба Роскомнагляду.

У відомстві попередили, що 27 липня окремі покажчики сторінок YouTube внесуть до реєстру порушників авторських прав. Якщо протягом трьох робочих днів не видалять незаконно розміщені відеозаписи, оператори зв'язку обмежать доступ до цих посилань.

"Це може призвести до того, що для абонентів окремих інтернет-провайдерів буде обмежено доступ до всього сервісу YouTube", - зазначили у прес-службі Роскомнагляду.

Приводом для можливого блокування стала заява "ТНТ-Телесеть", що володіє правами на серіали "Фізрук" і "Чорнобиль", і рішення Мосміськсуду від 7 квітня, що забезпечує захист авторських прав.

Повідомлення про порушення авторських прав адміністрації YouTube направили 8 квітня, після чого серіали видалили з сайту. Але унаслідок подальших перевірок виявили повторні розміщення цих серіалів.

Остання перевірка проводилася 20 липня. Тоді було виявлено 137 посилань, де розміщено серії "Фізрука" і "Чорнобиля". Адміністрації YouTube відправили кілька повідомлень, але серіали досі не видалено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram