ГоловнаСвіт

Трамп назвав конкурента на президентських перегонах ідіотом

Під час передвиборної кампанії мільярдер вже не раз опинявся у центрі скандалу.

Трамп назвав конкурента на президентських перегонах ідіотом
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Американський бізнесмен і мультимільярдер Дональд Трамп, який претендує на пост президента США, назвав свого суперника по передвиборній гонці, сенатора від Південної Кароліни Ліндсі Грема "ідіотом" і оприлюднив його особистий номер телефону.

Про це повідомляє Huffington Post.

Виступаючи в Південній Кароліні, Трамп заявив, що чув, як Грем назвав його в недавньому інтерв'ю "йолопом". Мільярдер розповів, як кілька років тому Грем телефонував йому і просив згадати його ім'я в ефірі телеканалу Fox News у позитивному ключі, залишивши для цього свій номер телефону.

Трамп оголосив номер телефону і запропонував присутнім зателефонувати Грему. Пізніше в офісі сенатора підтвердили, що цей номер справді належить йому.

Згідно з даними опитування The Washington Post та телекомпанії ABC, оприлюдненими 21 липня, Трамп продовжує утримувати перше місце серед республіканців, що претендують на пост президента. За ним іде Джеб Буш. Всього від Республіканської партії у президентську гонку вступили 15 осіб, у їх числі колишній губернатор Арканзасу Майк Хакабі, сенатори Тед Круз і Ренд Пол, колишній гендиректор Hewlett-Packard Карлі Фіоріна, а також нейрохірург Бен Карсон.

Під час передвиборної кампанії Трамп не раз опинявся у центрі скандалу. Так, 16 червня, оголошуючи про намір балотуватися на пост президента США в 2016 році, мільярдер назвав деяких мексиканських іммігрантів злочинцями і ґвалтівниками. Його слова спричинили неоднозначну реакцію. Від участі у конкурсі краси "Міс всесвіт", правами на який володіє Трамп, відмовилися Мексика і Панама.

Вибори у США відбудуться 8 листопада 2016 року. У липні Демократична і Республіканська партії проведуть Національні Конвенти, на яких буде обрано партійних кандидатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram