ГоловнаСвіт

Сім'ї загиблих у катастрофі Germanwings отримають компенсації у розмірі €100 тис.

Рідні німецьких школярів, загиблих у катастрофі, різко розкритикували керівництво Lufthansa

Сім'ї загиблих у катастрофі Germanwings отримають компенсації у розмірі €100 тис.
Архив
Фото: EPA

Концерн Deutsche Lufthansa AG уточнив розмір виплат родичам загиблих у катастрофі літака A320, що належить його дочірній компанії Germanwings: в середньому сім'ї жертв отримають понад €100 тис.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Про це у вівторок оголосив представник Lufthansa Андреас Бартельс. Крім одноразових термінових виплат у розмірі €50 тис., виплачується €25 тис. як компенсація за заподіяні страждання. Найближчі родичі - батьки, подружжя, брати і сестри - додатково отримають по €10 тис. Крім того, окремо буде прораховано матеріальний збиток.

Як пояснив представник Lufthansa, у разі втрати годувальника членам сім'ї виплачуватиметься пенсія. Якщо мова йде про особу, яка отримували високі доходи, то виплати тим, хто перебував на його утриманні, можуть становити мільйонні суми.

Раніше німецькі юристи заявляли, що, згідно із законодавством ФРН, авіакомпанія зобов'язана забезпечувати дітей до досягнення ними 27 років, якщо загиблий був годувальником сім'ї. Наразі це приблизно €6 тис. на рік на кожну дитину.

Рідні німецьких школярів, загиблих у катастрофі літака авіакомпанії Germanwings, направили на адресу гендиректора Lufthansa Карстена Шпора лист із різкою критикою і звинуваченнями. Автори листа стверджували, що життя кожної дитини оцінили у €45 тис., і назвали таку компенсацію "образливою". Вони також наполягали на офіційному вибаченні.

24 березня літак A320 німецької Germanwings, що здійснював рейс 9525 з Барселони в Дюссельдорф, розбився у французьких Альпах. Другий пілот Андреас Лубіц під час польоту, користуючись відсутністю командира повітряного судна, заблокувався у пілотській кабіні і навмисне направив літак в гори. На борту літака перебували 144 пасажири і шість членів екіпажу. Усі вони загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram