ГоловнаСвіт

США ліквідували одного з лідерів "Аль-Каїди"

За інформацію про місцезнаходження ліквідованого терориста пропонували $7 млн

США ліквідували одного з лідерів "Аль-Каїди"
Фото: www.1news.az

Унаслідок авіаударів ВПС США у Сирії ліквідовано одного з лідерів "Аль-Каїди" - Мухсіна аль-Фадлі (Muhsin al-Fadhli).

Про це повідомляє USA Today.

За словами офіційного представника Пентагону Джеффа Девіса, терориста вбили на північному заході Сирії, недалеко від кордону з Туреччиною, ще 8 липня, коли він їхав автомобілем з міста Сармад.

Мухсін аль-Фадлі, окрім співпраці з "Аль-Каїдою", очолював терористичне угруповання "Хорасан". Він був одним із небагатьох, хто знав про плани ісламістів здійснити теракти 11 вересня 2001 року у США.

У Пентагоні "Хорасан" вважають більш небезпечною організацією, ніж "Ісламська держава", тому що бойовики цього угруповання "здійснюють атаки переважно у західних країнах".

Як зазначає ITV news, раніше США за інформацію про його місцезнаходження пропонували $7 млн.

Восени 2014 року також повідомлялося про загибель бойовика, проте тоді ця інформація офіційно не підтвердилася.

"Аль-Каїда" - одне з найбільших ісламістських терористичних угруповань. Вона була створена у 1988 році і спочатку боролася проти радянських військ в Афганістані, але згодом переключилася на боротьбу із західною цивілізацією як такою. Метою організації є скидання світських режимів в ісламських країнах і створення ваххабітського "Великого ісламського халіфату". На рахунку терористичного угруповання - сотні терактів, у тому числі атака на вежі-близнюки в США 11 вересня 2001 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram