ГоловнаСвіт

Киргизстан денонсував угоди зі США про співробітництво

Бішкек відреагував на рішення держдепу США присудити премію засудженому довічно киргизькому правозахиснику.

Киргизстан денонсував угоди зі США про співробітництво
Фото: russkg.ru

Уряд Киргизстану денонсував угоду зі США про співпрацю щодо полегшення надання сприяння.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на прес-службу уряду Киргизстану.

"Прем'єр-міністр Темір Сарієв підписав постанову уряду про денонсацію угоди між урядом Киргизії і урядом США про співпрацю щодо полегшення надання сприяння від 19 травня 1993 року, підписаної у Вашингтоні", - йдеться в повідомленні прес-служби.

У прес-службі повідомили, що "відповідно до постанови уряд Киргизії денонсує угоду з 20 серпня цього року".

Угоду було підписано в травні 1993 року, вона стосується питань співпраці "з метою полегшити надання гуманітарної допомоги й економічного і технічного сприяння на благо народу Киргизії".

На підставі угоди Киргизстану надавалась допомога за низкою програм, основним агентом реалізації яких є Агентство США з міжнародного розвитку. Щорічна допомога за цими програмами становила кілька десятків мільйонів доларів.

Заяву уряду Киргизії про намір в односторонньому порядку денонсувати міжурядову киргизько-американську угоду про співпрацю щодо полегшення надання сприяння було зроблено 17 липня після того, як держдеп США присудив правозахиснику Азімжану Аскарову, засудженому на довічне ув'язнення за участь у міжетнічному конфлікті в червні 2010 року, премії держдепу США "Захисник прав людини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram