ГоловнаСвіт
Спецтема

Влада Греції підвищить пенсійний вік

Афіни далі виконують вимоги для отримання фінансової допомоги

Влада Греції підвищить пенсійний вік
Греческие пенсионеры в очереди в банк
Фото: EPA/UPG

До 6 серпня уряд Греції має ухвалити третій законопроект про економічні реформи, який передбачає підвищення пенсійного віку, а також збільшення податків для фермерів.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерело у владній партії "Сіріза".

Співрозмовник агентства пояснив, що міжнародні кредитори планують завершити переговори про умови надання фінансової підтримки Афінам до 6 серпня. Таким чином, до цього дня парламент Греції має ухвалити "найважчий пакет заходів жорсткої економії".

Оподаткування доходів сільгоспвиробників має зрости з 13% до 26%. Крім того, уряд скасує всі пільги на придбання палива для техніки. При цьому у країні вже підвищили ПДВ на базові продукти харчування. Агентство вказує, що це може призвести до зростання цін на 10%, і фермерам у підсумку стане важче реалізовувати свої товари.

21 липня в парламент Греції внесли другий законопроект про реформи. Він змінює цивільний процесуальний кодекс. Поправки націлені на прискорення тривалих судових розглядів. Також документ інтегрує в законодавство Греції директиву Євросоюзу про оздоровлення фінансових інститутів. Очікується, що депутати розглянуть його 22 липня.

16 липня парламент Греції схвалив перший закон про реформи. Він запускає в країні режим жорсткої економії, на якому наполягали МВФ, ЄЦБ і Єврокомісія. Проти цих заходів виступили 61,31% тих, хто проголосував на референдумі. Очікується, що у найближчі три роки Афіни отримають від ЄС €86 млрд в обмін на проведення жорстких економічних реформ.

Зараз греки виходять на пенсію у 65 років. Кредитори наполягають на збільшенні пенсійного віку до 67 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram