ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія внесла в ООН свій проект резолюції щодо катастрофи "Боїнга"

Російський проект обговорять на закритій нараді о 22:00.

Росія внесла в ООН свій проект резолюції щодо катастрофи "Боїнга"
Фото: EPA/UPG

Російська Федерація внесла до Ради Безпеки ООН свій варіант резолюції щодо катастрофи "Боїнга- 777" на Донбасі.

Зміст документа поки що невідомий, повідомляють російські ЗМІ з посиланням на російського постійного представника при ООН Віталія Чуркіна.

Дипломат повідомив, що для обговорення російського проекту буде скликано закриту нараду, яка відбудеться о 22:00.

Також Чуркін нагадав, що РФ виступає проти створення трибуналу для кримінального переслідування осіб, причетних до катастрофи пасажирського лайнера, і підкреслив, що катастрофа "Боїнга-777" на Донбасі є кримінальним злочином, а не "загрозою міжнародному миру і безпеці".

"Я твердо переконаний, що в Раді Безпеки ми повинні займатися своєю справою. Одні ведуть розслідування, інші, наприклад, журналісти пишуть про все. Ми ж повинні дотримуватися Статуту ООН, міжнародного права, резолюції, яку ми прийняли раніше - 2166, і на основі цього маємо діяти так, як має поводитися Рада Безпеки", - сказав він.

"Це суперечить Статуту ООН. Ми вважаємо, що Рада Безпеки не має розбиратися в подібних ситуаціях", - додав Чуркін, коментуючи ініціативу створення трибуналу.

Нагадаємо, Україна разом з Австралією, Бельгією, Малайзією та Нідерландами звернулася до Ради Безпеки ООН з проханням створити міжнародний кримінальний трибунал для притягнення до відповідальності винних у цьому злочині.

Катастрофа "Боїнга" сталася 17 липня 2014 року над Донецькою областю. Загинули 298 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram