ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Лівійські ісламісти влаштували показову страту командира "Ісламської держави"

Лівійські ісламісти вирішили використовувати проти бойовиків ІД їхні власні методи

Лівійські ісламісти влаштували показову страту командира "Ісламської держави"
Архив
Фото: EPA/UPG

Лівійські ісламісти, які вибили бойовиків конкурентного угруповання "Ісламська держава" (ІД) з ключового міста Дерна у Кіренаїці, влаштували показову страту полоненого командира супротивника.

Про це повідомляє Daily Beast з посиланням на дані джерел в американській розвідці, що мали доступ до відеозапису події.

За словами співрозмовників видання, в середині червня польового командира ІД Абу Алі аль-Анбара захопили в полон, після чого провели вулицями крізь натовп місцевих жителів, котрі принижували його. Наприкінці шляху аль-Анбара чекала шибениця.

Співрозмовники видання зазначають, що ісламістське угруповання "Рада моджахедів Дерни", яке відбило місто, навмисно використовувало показово жорстокий вид страти як елемент контрпропаганди - детальні сцени насильства від самого початку були ключовим методом пропаганди ІД.

Зараз у Лівії діють два парламенти і уряд - у формальній столиці держави Тріполі і місті Тобрук на сході. При цьому жодному з них не підконтрольна значна частина країни, оскільки зараз у Лівії діють численні збройні угруповання. Торік приєдналося також ІД - ісламісти зайняли місто Сірт неподалік від Тріполі, проте не зуміли знайти спільну мову з місцевими угрупованнями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram