ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Біля вузу в Пермі повісили опудало Обами

Росіяни черговий раз спробували покласти відповідальність за донбаський конфлікт на США.

Біля державного національного дослідницького університету в Пермі повісили опудало, що зображує президента США Барака Обаму.

Про цей факт поліцію поінформували очевидці, повідомляє "Интерфакс" з посиланням на прес-службу ГУ МВС Росії в регіоні.

Чучело Обамы у вуза в Перми
Фото: http://vk.com/permactive
Чучело Обамы у вуза в Перми

Прибулі на місце співробітники правоохоронних органів виявили, що на залізничному мосту висить манекен, одягнений в штани і білу сорочку. На грудях у нього була табличка із зазначенням прізвища американського лідера.

Крім того, напис на табличці свідчить: "1 мертвий Обама = 7650 живих українців". Зазначимо, що зазвичай росіяни покладають відповідальність за донбаський конфлікт на Захід, зокрема - на президента США.

"Поліцейські зняли опудало. Зараз за фактом події розпочато перевірку. Будуть встановлювати деталі події і причетних осіб", - сказав співрозмовник агентства.На знімку, що з'явився у спільноті "Пермь Активная" во "ВКонтакте", видно, що голова манекена закрита темною тканиною. За даними "Интерфакса", опудало висить під залізничним мостом неподалік від корпусу Пермського державного національного дослідницького університету.

В адміністрації вузу агентству заявили, що установа не має стосунку до події. "Практично всі студенти перебувають на канікулах і на літніх практиках, відповідно, університет до цього інциденту стосунку не має", - сказав начальник відділу зв'язків з громадськістю університету В'ячеслав Варанкін.

У лютому цього року жителі селища імені Олександра Космодем'янського, розташованого в межах міста Калінінграда, на масницю спалили опудало Обами замість традиційного солом'яного опудала. Раніше втого самого місяця в Севастополі спалили "президента США" в жовтій сорочці і з рожевою краваткою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram