ГоловнаСвіт

Держдеп не рекомендує американцям відвідувати Крим і Донбас

Також громадян США просять бути уважними в Одесі та Харкові

Держдеп не рекомендує американцям відвідувати Крим і Донбас
Фото: 24smi.org

Державний департамент США не рекомендує громадянам США відвідувати анексований Росією Крим та окремі окуповані терористами райони Донецької і Луганської областей.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на офіційному сайті Держдепу.

Крім того, громадянам США, які перебувають наразі у зазначених районах, рекомендується їх покинути.

Також повідомляється, що всі іноземці, у тому числі громадяни США, не допускатимуться на контрольовану Києвом територію, якщо вони їхатимуть з областей, що знаходяться під контролем проросійських бойовиків.

"Підтримувані Росією сепаратисти досі контролюють частину території у Донецькій і Луганській областях. Незважаючи на підписання угоди про припинення вогню представниками України, Росії та ОБСЄ, запеклі сутички між проросійськими сепаратистами та українськими військовими тривають, що призводить до тисяч травм і смертей", - йдеться у повідомленні.

Також Держдеп застерігає громадян США від поїздок на Кримський півострів, окупований Росією. Зазначається, що РФ нарощує військові сили у Криму і вздовж кордону з Україною. Крім того, далі надходять повідомлення про утиски місцевого населення самопроголошеною "владою" Криму.

Громадян США також закликають бути пильними у громадських місцях у районах Одеси та Харкова.

"Ситуація в Україні є непередбачуваною і може швидко змінитися. Громадяни США по всій Україні повинні уникати натовпу і бути готовими залишатися в приміщенні у разі протестів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що Вашингтон підтримує Україну і надаватиме необхідну допомогу для врегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram