ГоловнаСвіт

Швейцарія екстрадувала в США одного з підозрюваних у корупції чиновників ФІФА

Федеральне бюро юстиції Швейцарії не назвало імені екстрадованого чиновника

Швейцарія екстрадувала в США одного з підозрюваних у корупції чиновників ФІФА
Фото: EPA/UPG

Представники швейцарського правосуддя в четвер заявили про екстрадицію в США одного з чиновників Міжнародної федерації футболу (ФІФА), підозрюваних у корупції.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

При цьому Федеральне бюро юстиції Швейцарії не назвало імені екстрадованого чиновника.

Минулого тижня джерело повідомило Рейтер, що Джеффрі Вебб, колишній віце-президент ФІФА і президент КОНКАКАФ (англ. CONCACAF, СОnfederation of North, Central American and Caribbean Association Football - конфедерація футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну), погодився на екстрадицію в США за звинуваченням у корупції.

"Перший із сімох чиновників ФІФА, яких утримують під вартою у Швейцарії, екстрадований у США 15 липня, - заявили представники Федерального бюро. - Його передали американському поліцейському конвою з трьох осіб у Цюриху, що супроводжував його на рейс до Нью-Йорка".

Сімох високопоставлених чиновників ФІФА заарештували за запитом США у Цюриху 27 травня за підозрою в корупції. Це віце-президент, член виконкому ФІФА Джеффрі Вебб, віце-президент ФІФА Еухеніо Фігередо, член виконкому Едуардо Лі, директор з розвитку ФІФА Хуліо Роча, аташе президента Конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну (КОНКАКАФ) Костас Таккас, президент Федерації футболу Венесуели Рафаель Ескевель і член оргкомітету олімпійських футбольних турнірів Хосе Марія Марін. 2 липня США зажадали екстрадувати підозрюваних у корупції чиновників ФІФА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram