ГоловнаСвіт

Transparency International запропонувала створити комісію з реорганізації ФІФА

Маніфест з приводу реформування ФІФА передбачає велику відкритість і прозорість роботи організації.

Transparency International запропонувала створити комісію з реорганізації ФІФА

Міжнародна організація боротьби з корупцією Transparency International закликала скликати незалежну комісію з реорганізації Міжнародної федерації футболу (ФІФА) у зв'язку з гучним корупційним скандалом.

Про це повідомляє The Guardian.

У маніфесті з приводу реформування ФІФА запропоновано обмежити кількість термінів для функціонерів організації, розкрити джерела їхнього заробітку, розробити нову конституцію і статут, провести перевірки нинішніх топ-менеджерів і незалежний аудит активів.

У 2011 році Transparency погодилася взяти участь у процесі реформування організації, проте була вимушена вийти з проекту через безперспективність запропонованих заходів.

Минулого тижня Європарламент випустив резолюцію, в якій засудив "системну і негідну корупцію" у ФІФА, також закликавши до скликання незалежної комісії для реформування футбольної організації.Розслідування американськими слідчими корупції у ФІФА спричинило міжнародний резонанс після затримання в травні можновладних функціонерів організації. Президента Йозефа Блаттера після цього переобрали, однак через чотири дні він оголосив про намір піти у відставку. Поки що він виконує обов'язки голови організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram