ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Держдумі хочуть збільшити відпустку росіянам з дітьми

У КПРФ вирішили підтримати престиж інституту сім'ї.

У Держдумі хочуть збільшити відпустку росіянам з дітьми
Фото: obozrevatel.com

У Держдумі Росії запропонували збільшити відпустку для росіян з дітьми.

Про це повідомляють "Известия".

Відповідні поправки до Трудового кодексу підготували до внесення в парламент депутати від фракції КПРФ.

Відповідно до законопроекту, батьки однієї дитини повинні отримувати три додаткові дні до відпустки, батьки двох дітей - шість днів, а в багатодітних сім'ях надбавка становитиме дев'ять днів. Так парламентарі планують підтримати престиж інституту сім'ї.

"У батьків, особливо багатодітних, мало часу, мало грошей. І додаткові дні оплачуваної відпустки їм потрібні, щоб вони побільше могли поспілкуватися з дітьми. Так держава висловила б свою підтримку", - вважає один з авторів ініціативи, член комітету Держдуми з питань сім'ї , жінок і дітей Ольга Алімова. Вона додала, що готова до того, що законопроект розкритикують роботодавці, яким це буде невигідно.

Наприкінці червня, як повідомляли "Известия", депутат Законодавчих зборів Санкт-Петербурга Андрій Анохін запропонував скоротити оплачувану відпустку депутатів Держдуми і членів Ради Федерації з нинішніх 42 до 28 днів.

Тривалість щорічної відпустки росіян становить 28 днів, однак особи, які займають вищі державні посади, мають право на 35 днів відпустки, доктори наук в державних наукових установах відпочивають 48 днів, педагоги вищої та середньої школи - від 42 до 56. Також, згідно з Трудовим кодексом, додаткові оплачувані відпустки в Росії передбачені для співробітників правоохоронних органів, громадян, які працюють на шкідливих або небезпечних виробництвах, у районах Крайньої Півночі, а також для співробітників з ненормованим робочим днем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram