ГоловнаСвіт

Спецслужби Франції запобігли теракту ісламістів на військовому об'єкті

Злочинці мали намір обезголовити французького військовослужбовця.

Спецслужби Франції запобігли теракту ісламістів на військовому об'єкті
Архив
Фото: EPA/UPG

Спецслужби Франції запобігли нападу імовірних ісламістів на один з військових об'єктів, повідомив на прес-конференції в Парижі в середу, 15 липня, міністр внутрішніх справ країни Бернар Казньов.

За його словами, правоохоронні органи затримали вранці 13 липня чотирьох підозрюваних у віці від 16 до 23 років, які планували здійснити "терористичний акт проти французького військового об'єкту". Зі свого боку джерела, близькі до слідства, повідомили агентство AFP, що злочинці мали намір обезголовити французького військовослужбовця і зняти цю сцену на відео.

Співробітники Генеральної дирекції внутрішньої безпеки (DSGI) взяли під варту всіх підозрюваних, додав Казньов. До групи входив колишній військовий моряк. Її імовірний керівник потрапив у поле зору поліції, коли спробував вирушити в Сирію - "на території, контрольовані джихадистами".

Незадовго до цього Бернар Казньов повідомив про два вибухи і велику пожежу на нафтосховищі поблизу Марселя, на півдні Франції. Невідомі підірвали дві ємності з нафтопродуктами, поруч із третьою виявили підривника. Зв'язок між затриманими та цими вибухами встановити не вдалося, уточнив голова МВС. Із січня французькі спецслужби запобігли не менш ніж п'яти терактам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram