ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Хабаровському краї з'явилися вербувальники "Ісламської держави"

За чутками в середовищі мусульман-мігрантів, джихадисти пропонують місячну зарплату в $900

У Хабаровському краї з'явилися вербувальники "Ісламської держави"
Боевики ИГ
Фото: independent.co.uk

Голова регіонального громадського руху мусульман у Хабаровському краї "Спільнота" Хамза Кузнєцов заявив, що в регіоні працюють вербувальники терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД).

Про це повідомляє "Интерфакс".

"За інформацією моїх знайомих у правоохоронних структурах, у Хабаровському краї вже заведено кримінальну справу за фактом вербування для ІД. Підозрюють вихідця з середньоазійської республіки", - розповів Кузнєцов.

За його словами, мігрантам, які залишилися без роботи, пропонувалися чималі гроші. За чутками у середовищі мусульман-мігрантів, мова йде про місячну зарплату у 50 тис. рублів (близько $900).

Агентство зазначає, що наразі не має офіційного підтвердження інформації про порушення кримінальної справи за фактом вербування.

"Ісламська держава" (раніше "Ісламська Держава Іраку та Леванту") - радикальна організація, створена у 2006 році в Іраку шляхом злиття низки екстремістських угруповань під егідою місцевого відділення "Аль-Каїди". З 2013 року угруповання розірвало відносини з "Аль-Каїдою" і самостійно долучилося до громадянської війни в Сирії. Влітку 2014 року ІД встановила контроль над значними територіями Сирії та Іраку, а також проголосила там халіфат зі столицею у Мосулі. США, які очолюють міжнародну коаліцію проти ісламістів, 8 серпня почали військові дії проти екстремістів в Іраку. У вересні вони розпочали завдання повітряних ударів по цілях ІД у Сирії.

У червні повідомлялося, що на боці "Ісламської держави" воюють до 5 тис. громадян Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram