ГоловнаСвіт
Спецтема

МВФ засумнівався в можливості врятувати Грецію

МВФ пропонує продовжити термін погашення кредитів Афінами на 30 років

МВФ засумнівався в можливості врятувати Грецію
МВФ
Фото: orbita.dn.ua

Ситуація з борговою кризою Греції залишається нестійкою, республіка потребує більш масштабної програми підтримки. Все це ставить під загрозу реалізацію домовленості Афін і Євросоюзу.

Відповідна інформація міститься у повідомленні Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Аналітики фонду зазначили, що у найближчі два роки борг Греції зросте зі 175% до 200% ВВП. В таких умовах потрібно вжити заходів щодо полегшення боргового навантаження на державу. МВФ, зокрема, пропонує продовжити термін погашення кредитів на 30 років. Крім того, організація вважає необхідною умовою вирішення проблеми списання значної частини боргу Афін.

Напередодні прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас заявив, що не вірить в успіх досягнутої з ЄС угоди, проте докладе всіх зусиль, щоб її реалізувати.

13 липня Греція і Євросоюз домовилися про програму виходу з боргової кризи. Республіка має отримати €86 млрд протягом трьох років. В обмін на ці гроші у країні введуть режим економії. Він передбачає реформу податкової та пенсійної систем, а також приватизацію держвласності на €50 млрд. На референдумі 5 липня 61,31% проголосували греків висловилися проти цих заходів.

МВФ долучиться до програми підтримки, якщо боргове навантаження Греції знизиться. Наразі республіка не виплатила фонду вчасно €2 млрд. Загальна заборгованість країни перед МВФ перевищує €30 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram