ГоловнаСвіт

У Білорусі розпочався збір підписів за висунення Лукашенка в президенти

Вибори президента Білорусі заплановано на 11 жовтня 2015 року.

У Білорусі розпочався збір підписів за висунення Лукашенка в президенти
Александр Лукашенко

У Білорусі почали збір підписів за висунення нинішнього голови республіки Олександра Лукашенка в президенти.

Про це повідомляють на сайті Центрвиборчкому Республіки Білорусь.

Групу очолив голова Федерації профспілок Білорусі Михайло Орда, він же і подав документи у ЦВК. Зазначають, що команда Лукашенка пройшла реєстрацію першою. За даними голови Центрвиборчкому Миколи Лозовика, до ініціативної групи увійшли близько 10,5 тис. осіб.

Як повідомляє TUT.BY, 15 липня ЦВК очікує реєстрації команди інших кандидатів у президенти - голови лівої партії "Справедливий світ" Сергія Калякіна і голови Ліберально-демократичної партії Сергія Гайдукевича. 16 липня документи подадуть групи представника коаліції "Народний референдум" Тетяни Короткевич і лідера Об'єднаної громадянської партії Анатолія Лебедька.

17 липня відбудеться засідання комісії, на якій ухвалять остаточне рішення про реєстрацію ініціативних груп претендентів на президентську посаду.

14 липня білоруська влада відмовили Тетяні Короткевич у проведенні пікетів у місті, пояснивши це забороною на проведення масових заходів у деяких місцях.

Білоруські політологи зазначають, що забороною на пікети опозиційним кандидатам у президенти можуть дуже обмежити можливість збору підписів.

На 11 жовтня 2015 року в Білорусі заплановано чергові вибори президента республіки. Крім інших кандидатів, в перегонах висловили бажання брати участь самовисуванець Юрій Шульган - так званий представник партії дармоїдів, економіст Віктор Терещенко та директор компанії "Цар-мед" Юрій Редько. Висування політв'язня Миколи Статкевича ЦВК республіки раніше відхилила через наявну в нього непогашену судимість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram