ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії запропонували штрафувати пішоходів і велосипедистів у навушниках

Автори ініціативи вважають, що всі пішоходи на вулиці слухають музику, "створюючи аварійні ситуації".

У Росії запропонували штрафувати пішоходів і велосипедистів у навушниках
Фото: EPA/UPG

У Росії запропонували запровадити штрафи для пішоходів і велосипедистів, які пересуваються в навушниках.

Відповідна пропозиція з'явилася на сайті "Російської громадської ініціативи".

У тексті ініціативи наголошено, що завдяки "поширенню і здешевленню портативних електронних пристроїв" практично всі пішоходи на вулиці слухають музику, "створюючи аварійні ситуації".

"Людина в навушниках відмовляється від реального світу, не уважна до аудіо-, відеосигналів довкола, не чує і не бачить дорожньої ситуації. Трагічні наслідки ДТП за участю пішоходів і велосипедистів - сумна статистика", - йдеться в документі.

Автори ініціативи вважають, що адміністративна відповідальність за перебування на проїжджій частині або залізничних переїздах у навушниках не тільки знизить кількість аварій на дорогах, а й слугуватиме "підвищенню дисципліни, прищепленню свідомості і відповідальності". Штрафувати за такі порушення пропонують щонайменше на три тисячі рублів ($53).

На момент написання замітки пропозицію підтримали 345 людини. Щоб ініціативу розглянули на федеральному рівні, необхідно набрати ще 99655 голосів.

З 1 липня в Росії набула чинності низка нових норм безпеки дорожнього руху. Зокрема тепер пішоходів почнуть штрафувати за появу на проїжджій частині поза населеними пунктами потемки без світловідбивних елементів. А на початку червня надійшла пропозиція заборонити їзду без прав на велосипедах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram