ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Саратовським вузам і школам заборонили користуватися Facebook, Twitter і Gmail

Міносвіти Саратовської області нібито хоче захистити від викрадення персональні даних учнів

Саратовським вузам і школам заборонили користуватися Facebook, Twitter і Gmail

Міністерство освіти Саратовської області Росії заборонило вузам і школам користуватися популярними інтернет-сервісами, включаючи соцмережі Facebook і Twitter та електронну пошту Google, а також сайти на західних доменних іменах.

Школам і вузам наказано перейти на російські аналоги цих сайтів, повідомляє "Коммерсантъ".

У Міністерстві освіти регіону вважають, що цей захід допоможе "зберегти конфіденційність службової інформації". Про яку саме інформацію мова, чиновники не сказали. Матвій Алексєєв, директор із зовнішніх комунікацій Rambler & Co, сумнівається, що школи і вузи володіють конфіденційною інформацією.

Депутат Саратовської обласної думи Галина Комкова вважає, що ця заборона захистить від викрадення персональні даних учнів.

"Це зроблено через побоювання, що доступ до інформації можуть отримати різні закордонні структури, які можуть заподіяти шкоду і освітній системі", - сказала вона "Коммерсанту".

Формально користуватися іноземними сайтами заборонили не цілком: їх не можна використовувати "для зв'язку з адміністрацією" і як "спосіб отримання інформації про заснування". Чиновники зазначають, що заборона "не поширюється на приватне життя працівників установ та обмін інформацією з особистою метою".

Співголова міжрегіонального профспілки працівників освіти "Учитель" Андрій Демидов вважає, що рішення чиновників йде в руслі останніх заяв президента РФ про іноземних фондах у школах.

24 червня на засіданні Ради з науки і освіти Росії Володимир Путін заявив, що іноземні фонди "нишпорять по школах", а талановитих учнів "садять на гранти і вивозять".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram