ГоловнаСвіт

Японці припинили роботу з "Газпром нафтою" у Східному Сибіру

"Газпром нафта" має намір працювати з китайською CEFC China Energy

Японці припинили роботу з "Газпром нафтою" у Східному Сибіру
Фото: lenta.ru

Японська держкомпанія Japan Oil, Gas and Metals National Corporation (JOGMEC) вирішила не продовжувати угоду про спільну роботу з "Газпром нафтою" на Ігнялінському родовищі Чонського проекту у Східному Сибіру.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на прес-службу російської компанії.

"Газпром нафта" і JOGMEC з 2012 року проводили геологорозвідку Ігнялінської ліцензійної ділянки, звідки вуглеводні мали поставлятися нафтопроводом Східний Сибір - Тихий океан (ССТО) у країни Азії. При цьому японці розраховували отримати в проекті до 49% акцій.

До середини 2015 японська компанія мала пріоритетне право у переговорах з "Газпром нафтою" щодо родовища.

6 липня "Газпром нафта" підписала з китайською CEFC China Energy Меморандум про взаєморозуміння, згідно з яким компанії обговорять можливість спільної роботи на Тимпучіканській, Вакунайській і Ігнялінській ліцензійних ділянках. Про це повідомляло РИА Новости з посиланням на прес-службу російської компанії.

"Підписаний документ не створює для сторін зобов'язань і не обмежує компанії у праві розвивати співпрацю з третіми сторонами", - зазначили у прес-службі "Газпром нафти".

Тимпучіканська, Вакунайська та Ігнялінська ділянки входять у Чонський проект. За підсумками геологорозвідувальних робіт, проведених у 2014 році, "Газпром нафта" у півтора разу збільшила оцінку запасів нафти Чонського проекту. Сумарні запаси трьох ділянок перевищують 210 млн тонн нафти і 270 млрд кубометрів газу.

"Газпром нафта" - вертикально-інтегрована нафтова компанія, що входить у двадцятку найбільших нафтових компаній світу. Основні види діяльності - розвідка і розробка родовищ нафти і газу, нафтопереробка, а також виробництво і збут нафтопродуктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram