ГоловнаСвіт

Польський депутат, "друг Росії", показав нацистський жест у Європарламенті

Євродепутати схвалили введення єдиного квитка для поїздок у Євросоюзі

Міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина від імені країни вибачився за нацистське привітання польського євродепутата Януша Корвін-Мікке (Janusz Korwin-Mikke).

Про це повідомляє New York Post.

Схетина заявив, що "нам всім (полякам - ред.) соромно за таку поведінку". Він вибачився перед Європою, Європарламентом і виборцями.

Інцидент стався 8 липня на дебатах у Європарламенті про введення єдиного квитка для поїздок в межах ЄС. як передає Radio Poland, Корвін-Мікке виступив проти цієї пропозиції Німеччини, яка, на його думку, веде до подальшої уніфікації Європи. Потім він підняв руку у нацистському вітанні і сказав: "Один рейх, один народ, один квиток" (Ein Reich, ein Volk, ein Ticket). Так він перефразував нацистський гасло "Один народ, одна імперія, один фюрер" (Ein Volk, ein Reich, ein Fuehrer).

Депутати схвалили введення єдиного квитка для поїздок у Євросоюзі. Як зазначається на сайті Європарламенту, члени ЄС зобов'язалися створити єдиний квиток, за яким можна буде подорожувати різними видами громадського транспорту територією країн-учасниць союзу. Крім того, вони домовилися інтегрувати транспортну систему, щоб пасажирам було зручніше вибудовувати свій маршрут.

Януш Корвін-Мікке - член Європарламенту з 2014 року. Він очолює створену ним у 2015 році праву польську партію "Коаліція відродження республіки свободи і надії", представлену двома депутатами в Європарламенті та одним у польському Сеймі. Він відомий своєю антиукраїнською позицією і підтримував анексію Криму. У квітні він заявляв, що Польща готувала снайперів, які розстрілювали людей на Майдані.

Нацистське привітання, введене в Німеччині за Адольфа Гітлера, супроводжувалося вигуком "Хай живе Гітлер!" або "Перемозі слава!". Після спроби перевороту у липні 1944 року воно стало обов'язковим у вермахті. "Один народ, одна імперія, один фюрер" - гасло націонал-соціалістів у Німеччині. Вперше плакати з ним з'явилися на вулицях Німеччини в ніч перед аншлюсом Австрії в березні 1938 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram