ГоловнаСвіт

В Естонії з'явиться військовий полігон для важкого озброєння НАТО

На новому полігоні проводитимуть тактичні заняття і стрільби холостими боєприпасами

В Естонії з'явиться військовий полігон для важкого озброєння НАТО
Фото: myestonia.ru

Уряд Естонії схвалив законопроект про будівництво полігону, призначеного для відпрацювання маневрів важкої броньованої техніки союзників по НАТО.

Про це повідомляє ERR з посиланням на прес-службу збройних сил Естонії.

Військовий об'єкт з'явиться в селі Соодла за 40 кілометрів на схід від Таллінна. Його площа становитиме 5,865 тис. гектарів, периметр - близько 32 кілометрів. Зазначається, що проводити маневри важкого озброєння на діючому Центральному полігоні неможливо.

Як уточнює "Інтерфакс-Україна", на новому полігоні проводитимуть тактичні заняття і стрільби холостими боєприпасами. Його будівництво пройде в рамках програми розвитку державної оборони на 2013-2022 роки.

8 липня сили оборони Естонії офіційно підтвердили присутність в країні підрозділів спецназу НАТО, які допомагають запобігати гібридній війні (цим терміном позначають повномасштабні і локальні бойові дії, а також інформаційну війну - ред.). Заступник начальника головного штабу сил оборони підполковник Ееро Ребо в інтерв'ю естонському телебаченню заявив, що "взаємодія не обмежується тільки порадами, проводяться і спільні навчання".

З 20 по 25 квітня в Естонії провели військові навчання "Торнадо" спільно з військовослужбовцями США. У маневрах взяли участь 2 тис. військовослужбовців 1-ї піхотної бригади та резервістів. Захід став останнім етапом підготовки до найбільших навчань збройних сил Естонії в новітній історії - вони пройшли з 4 по 15 травня, в них взяли участь 13 тис. військових.

Генпрокуратуру РФ попросили перевірити законність утворення СРСР і РРФСР

15 червня в Талліні відбулося відкриття командного центру НАТО. Тоді міністр оборони Естонії Свен Міксер відзначив серйозне ставлення союзників по НАТО до колективної безпеки на тлі українського конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram