ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Китайці хочуть побудувати "Діснейленд" у Приморському краї Росії

Загальна площа парку розваг становитиме 170 гектарів.

Китайці хочуть побудувати "Діснейленд" у Приморському краї Росії
Диснейленд (архив)

Китайська інвестиційна компанія "Ічжен" і зареєстрована в Приморському краї Росії компанія "Діснейленд" підписали протокол про наміри збудувати парк розваг.

Про це повідомляє прес-служба адміністрації Примор'я.

У Примор'ї відбулася тристороння зустріч представників компанії "Діснейленд", китайської інвестиційної компанії "Ічжен" й Інвестиційного агентства краю.

На зустрічі заступник директора агентства Олена Яскевич розповіла представникам китайського бізнесу про свої уподобання з приводу розважального парку. Представник компанії "Діснейленд" Геннадій Смирнов натомість представив проект будівництва парку.

Загальна площа "Діснейленду" має становити 170 гектарів. Парк, за словами Яскевич, будуватимуть поетапно: спочатку зведуть критий аквапарк з фасадом у вигляді "Замку Сплячої красуні" і студії мультфільмів, а пізніше - решту розважальної інфраструктури.

За підсумками зустрічі представники приморської та китайської компаній підписали протокол про наміри спільно реалізувати проект зі створення парку "Діснейленд" і студії з виробництва мультфільмів.

У 2008 році повідомляли, що перший у Росії "Діснейленд" буде в Єкатеринбурзі. Уряд Москви на початку 2014 року також хотів побудувати свій аналог американського парку розваг. Парк хотіли побудувати в Нагатинській заплаві, але проект так і не реалізували.

Найближчий до Владивостока парк-аналог "Діснейленду" Discovery Kingdom є у Китаї, за 50 кілометрів від міста Далянь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram