ГоловнаСвіт

Лавров заявив, що члени БРІКС і ШОС визнають анексію Криму

Голова МЗС РФ заявив, що Росія вже "закрила" питання Криму.

Лавров заявив, що члени БРІКС і ШОС визнають анексію Криму
Сергей Лавров
Фото: telegraf.by

Голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія вже "закрила" питання Криму.

Про це він заявив на брифінгу під час саміту БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай, Південна Африка) і Шанхайської організації співпраці (ШОС) у четвер, повідомляє "Українська правда".

За його словами, ніхто з партнерів РФ у цих організаціях не заявляє про своє "невизнання підсумків референдуму, який став підставою для повернення Криму до складу РФ".

"У документах, які ви побачите буквально через кілька годин, лідери БРІКС і ШОС закріплюють нашу спільну позицію про повне і сумлінне виконання Мінських угод", - заявив Лавров.

"Питання з Кримом - я думаю, всі це розуміють - закрите. Його закрив народ Криму і рішення, які прийняла Російська Федерація", - сказав голова МЗС РФ.

Генеральна Асамблея ООН 27 березня прийняла резолюцію про свою прихильність до територіальної цілісності України в її межах, визнаних міжнародною спільнотою. Тоді 100 країн ООН засудили агресію Росії, і тільки Росія і 10 її сателітів проголосували проти. Члени БРІКС - Бразилія, Китай, Індія, ПАР - утрималися.

Верховна Рада України 15 квітня ухвалила закон, згідно з яким Крим і Севастополь оголошено окупованими Росією територіями.

Водночас Китай у Радбезі ООН постійно заявляв, що українську кризу слід вирішити на підставі поваги до цілісності України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram