ГоловнаСвіт

Джеб Буш пов'язав зростання економіки США зі збільшенням кількості робочих годин

За статистикою, американці проводять на роботі близько 47 годин на тиждень.

Джеб Буш пов'язав зростання економіки США зі збільшенням кількості робочих годин
Джеб Буш
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Джеб Буш заявив, що зростання економіки можливе, якщо "американці будуть більше працювати".

Про це він заявив на зустрічі з профспілковими лідерами в Нью-Гемпширі, повідомляє ABC News.

"Я вважаю, що ми зможемо досягти щонайменше 4-відсоткового зростання економіки. Для цього нам слід стати більш продуктивними. Це означає, що американці повинні збільшити кількість робочих годин, щоб отримувати підвищену зарплату", - зазначив колишній губернатор Флориди. За його словами, тільки так "можна буде вибратися з колії, в якій зараз перебуває країна".

Представники Демократичної партії розкритикували цю заяву, а помічник Буша уточнив зміст висловлювання, повідомляє The Hill. За його словами, кандидат у президенти США мав на увазі, що держава повинна давати більше можливостей для заробітків. Буш, відповідаючи згодом на запитання про те, чи варто американцеві, який працює у двох місцях, шукати третє, заявив: "Звичайно - ні. Повинні зростати доходи".

Згідно з дослідженням, проведеним американським інститутом Геллапа 2014 року, американці проводять на роботі близько 47 годин на тиждень. При цьому четверо з десяти - щонайменше 50 годин на тиждень. За даними Бюро трудової статистики США, близько 6,5 млн осіб зайняті на неповний робочий день, зокрема через те, що не можуть знайти роботу з повною зайнятістю.

Колишній губернатор штату Флорида, брат 43-го президента США Джеб Буш 15 червня офіційно оголосив про участь у президентських перегонах. У передвиборній промові він поклав на демократів відповідальність за "найповільніший за всю історію економічний підйом", зростання боргових зобов'язань і збільшення податків на середній клас, а також "безглузде" урізання витрат на оборону. "Я не хочу, щоб ще чотири роки тривала така політика", - заявив він.

Усього від республіканців у президентську гонку вступили 13 претендентів, серед них мультимільярдер Дональд Трамп, колишній губернатор Арканзасу Майк Хакабі, сенатори Тед Круз і Ренд Пол, колишній гендиректор Hewlett-Packard Карлі Фіоріна, а також нейрохірург Бен Карсон.

Вибори в США пройдуть 8 листопада 2016 року. У липні Демократична і Республіканська партії проведуть Національний конвент, на якому оберуть партійних кандидатів. Чинний президент США Барак Обама за конституцією не може висуватися на третій термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram